Iskolánkról

régi iskola kép

A Sülysápi 1.sz. Általános Iskola 1972-ben épült. Korszerű épületbe költözhetett az addig több helyen működő általános iskolai oktatás.

 

 

tagiskola kép

A település lélekszámának növekedése szükségessé tette az iskola bővítését, így 1991-ben adták át a tápiósülyi általános iskola tagiskolájának új épületét a szőlőstelepi részen. A tanulócsoportoknak 7 tanterem, 1 számítástechnika terem, egy kis foglalkoztató terem, és egy könyvtárszoba áll rendelkezésére. Az iskolához épített tornacsarnok, valamint az épülettel szemben található műfüves pálya az önkormányzathoz tartozik, ugyanakkor ideális helyszíne a testnevelési óráknak és sportfoglalkozásoknak.

 

 

Az iskolavfront.jpgezetés és az önkormányzat gyümölcsöző kapcsolatának köszönhetően megszépült és kibővült a központi iskola. 1997-ben vette fel a Móra Ferenc nevet. Ma 400 tanuló befogadására képes. A nevelő-oktató munka kereteit 18 tanterem, 1 könyvtárszoba, 1 tornaszoba, 1 számítástechnika terem, valamint két udvari rész (alsós, felsős), a bitumenes kézilabdapálya, és az épülettel szemben lévő labdarúgópálya biztosítja.